Testeaza-ti cunostintele la programare procedurala


  1. Comentati si exemplificati metoda de transfer a parametrilor prin adresa / valoare.
  2. Exemplificati operaţia de intrare / iesire standard.
 1. Prezentati structura de date de tip array multidimensional / articol (struct)
 2. Prezentati instrucţiuni de iterare WHILE / DO – WHILE: forma generală, principiul de execuţie, schema logica echivalenta. Ilustrati printr-un exemplu.
 3. Să se scrie cate o functie pentru reuniunea / interesctia a doua multimi, date ca vectori de elemente distincte.
 4. Scrieti o functie care citeste/ afiseaza o matrice bidimensionala cu elemente numere intregi. Explicati semnificatia parametrilor si variabilelor folosite. Faceti suma.
 5. Comentati recusivitatea functiilor. Scrieti o functie care sa calculeze in mod recursiv suma / produsul elementelor unui sir de numere reale. Explicati modul de executie al acestei functii.
 6. Se da un fisier text ("vocale.txt") ce contine o insiruire de caractere. Sa scrie un program prin care sa se contorizeze aparitia fiecarei vocale in fisier. Se considera ca fisierul se afla in directorul c://exemplu/fisiere.
 7. Se da o lista simplu inlantuita de tip stiva, cu elemente numere complexe. Definiti o structura pentru tipul complex. Folosind tipul complex definit anterior, scrieti structura de nod al stivei, explicati principiul de functionare, scrieti o functie care face adaugarea / extragerea unui element din stiva.
 8. Sa se deseneze n cercuri / dreptunghiuri toate cu centrul / coltul dreapta sus in centrul ecranului, numarul de cercuri / dreptunghiuri si razele /lungimea, latimea fiind date de la tastatura. Desenarea se va efectua doar daca cercul / dreptunghiul este in intregime in spatiul ecran.

Puteti lasa si voi variantele voastre la aceasta materie, in comentariile acestei pagini.
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.